Жълт код за обилни валежи в последната неделя за годината
А за област Смолян  е в сила оранжев код за сняг и дъжд Оранжев код за сняг и дъжд е в сила за област Смолян за 27 ноември, сочи справка на сайта на НИМХ. В тази област се очакват значителни валежи от дъжд. Количества дъжд ще са между 35 и 40 л/кв.м, в най-южните райони от областта […]

А за област Смолян  е в сила оранжев код за сняг и дъжд

Оранжев код за сняг и дъжд е в сила за област Смолян за 27 ноември, сочи справка на сайта на НИМХ.

В тази област се очакват значителни валежи от дъжд. Количества дъжд ще са между 35 и 40 л/кв.м, в най-южните райони от областта – и над 50 л/кв.м. Над 1300-1500 м.н.в. дъждът ще преминава в сняг. Ще духа силен и бурен вятър от южната четвърт.

Жълт код за сняг и дъжд е в сила за областта Благоевград. В областта се очакват значителни валежи от дъжд, количества – между 25 и 35 л/кв.м, в южните райони на областта – до около 50 л/кв.м. Над 1300-1500 м.н.в. дъждът ще преминава в сняг. През втората половина от денонощието по долината на Струма ще се усили южният вятър.

Жълт код за дъжд и вятър е в сила за област Кърджали. В тази област се очакват значителни валежи от дъжд, количества – между 30 и 40 л/кв.м, в отделни райони и над 50 л/кв.м. Ще духа силен поривист вятър от южната четвърт.

Жълт код за обилни валежи е в сила за областите Сливен, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол. В тези области се очакват валежи до 40 л/кв.м.

Жълт код за силен вятър е в сила Габрово, Велико Търново и Търговище. В тези области ще се усили вятърът от юг-югоизток, в районите в близост до Стара планина през втората половина от денонощието, ще бъде с пориви 20-25 м/с.

Жълт код за обилен снеговалеж е в сила за областите Видин, Монтана и Враца. В тези области са възможни заледявания и поледици.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук