Борисов за ЕС: В един момент ще кажат „я, да видим кой е ваксиниран, кой не е“
Бойко Борисов допусна, че е възможно в бъдеще ЕС да иска документ за ваксиниране. Това става ясно от видео, споделено в личния му профил във Фейсбук. „Познавайки как действа Съюзът, държавите членки, както гърците въведоха PCR тестове, в един момент ще кажат я да видим кой е ваксиниран, кой не е. Така че тогава да […]

Бойко Борисов допусна, че е възможно в бъдеще ЕС да иска документ за ваксиниране.

Това става ясно от видео, споделено в личния му профил във Фейсбук.

„Познавайки как действа Съюзът, държавите членки, както гърците въведоха PCR тестове, в един момент ще кажат я да видим кой е ваксиниран, кой не е. Така че тогава да не се налага да се правят повторно… И нали имаме електронен списък“, каза той.

Електронна система ще издава документ на ваксинираните, ако им е необходим, обясни министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

От думите на Борисов стана ясна, че сегашната ваксинация ще е тест за начина, по който тя ще се случва и догодина. 

Днес имаме София, Пловдив и Бургас, Варна, пристигат днес. На 28-и – Търново, Враца. И веднага след Нова година това ще е точно сега един тест и вече като дойдат десетките хиляди ваксини, вече ще бъде по-лесно“, каза премиерът.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов каза, че в армията първо ще бъдат ваксинирани лекарите и медиците на „първа линия“. Ваксинирането на висшето военно ръководство трябва да послужи за пример, допълни Каракачанов. 

„Признателен съм на Урсула фон дер Лайен и на European Commission  за създадената добра организация по доставките на ваксините. Вярвам, че благодарение на ваксинацията българските и европейските граждани скоро ще преодолеем пандемията

9750 дози от първата ваксина вече пристигнаха в България. В момента те се разпределят из страната. В Пловдив вече получиха първите бройки. От утре започва имунизацията. Осигурили сме всичко необходимо за нея. Радостно е, че все повече българи желаят да се ваксинират.

С ваксините са пристигнали и информационни материали, насочени към българските лекари и пациенти. Всеки ще получи необходимата информация.

През месец януари се очакват допълнителни пратки от ваксините до достигане на 62 500 дози“, добави премиерът.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук