Херо Мустафа меси празнична питка
„Тази Коледа изглежда малко по-различно спрямо предишните, но три неща не са се променили както можете да видите от тези снимки: 1) Малките деца се страхуват от Дядо Коледа, 2) Това е сезонът на добротата, грижата и помощта, както и 3) Ние от Посолството на САЩ желаем Весела Коледа на Вас и близките Ви!“. Това […]

„Тази Коледа изглежда малко по-различно спрямо предишните, но три неща не са се променили както можете да видите от тези снимки: 1) Малките деца се страхуват от Дядо Коледа, 2) Това е сезонът на добротата, грижата и помощта, както и 3) Ние от Посолството на САЩ желаем Весела Коледа на Вас и близките Ви!“. Това написаха в социалните мрежи от Посолството.

Вчера посланикът на САЩ у в България – Херо Мустафа, и нейното семейство научиха българската традиция за правене на питка, за да отпразнуват празничния сезон тази година. Във видео, публикувано на сайта на посолството на САЩ у нас, посланик Мустафа обяснява, че българската традиция повелява да се направи питка.

На клипа Херо Мустафа спазва обичая да се сложи стотинка в питката за късмет.

По традиция хлябът за Бъдни вечер се украсява, което символизира пожеланията за просперитет и здраве. Украсата, ползвана за питката на посланика, е от района на Видин и символизира къщата и семейството.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук