Студенти посрещнаха празника в Ковид отделението в Свищов
Въпреки че са в най-тежкото отделение на болницата, сред студентите не липсваше коледно настроение Петима студенти – доброволци посрещнаха Рождество Христово на смяна в Ковид отделението на болницата в Свищов, предаде кореспондентът на БГНЕС. Младежите избраха да посрещнат Коледа не при близките си, а на смени в лечебното заведение, за да помагат на хората в […]

Въпреки че са в най-тежкото отделение на болницата, сред студентите не липсваше коледно настроение

Петима студенти – доброволци посрещнаха Рождество Христово на смяна в Ковид отделението на болницата в Свищов, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Младежите избраха да посрещнат Коледа не при близките си, а на смени в лечебното заведение, за да помагат на хората в нужда. Мария, Димитър, Николай, Симона и Атанас влязоха преди месец на помощ като доброволци в свищовската болница, която изпадна в тежка криза, заради липса на медицински персонал. След влизането на студентите в ковид отделенията медицинският персонал беше значително облекчен, а пациентите обгрижвани денонощно. Студентите казват, че в последната седмица болните чувствително са намалели. Въпреки че са в най-тежкото отделение на болницата, сред студентите не липсваше коледно настроение. Заедно с медицинския персонал младите хора раздадоха баница с късмети, а към предпазните облекла добавиха и коледни шапки.

Студентите си пожелаха през Новата година да преборим тази болест, а всички те да могат по-скоро да се завърнат при семействата си. 

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук