Семейството, което се отказа от търговията и се зае със земеделие
Сега правят нова оранжерия за разсад, а фамилията се увеличава Нова оранжерия за разсад е последната придобивка на младото семейство от врачанско – Ани Петрова и Христо Христова, което заради Ковид-19 се отказа от търговския бизнес и се зае със земеделие. Първоначално Ани и Христо имаха идея паралелно да развиват кафенето, магазина и оранжерията, но […]

Сега правят нова оранжерия за разсад, а фамилията се увеличава

Нова оранжерия за разсад е последната придобивка на младото семейство от врачанско – Ани Петрова и Христо Христова, което заради Ковид-19 се отказа от търговския бизнес и се зае със земеделие.

Първоначално Ани и Христо имаха идея паралелно да развиват кафенето, магазина и оранжерията, но тази есен решиха, че е най-добре да дадат търговските си обекти под наем и да се отдадат изцяло на земеделието. Още повече, че в семейството им преди около месец се появи нов член – малкият Християн. Така предприемчивите млади хора успяха да съберат в дома си общо 3 поколения, разказва Agri.bg.

„Родителите ни помагат и за бебето, и за оранжерията. Сега сме се заели да осигурим първата реколта за следващата година – лук, марули… Има си много работа, а и детето трябва да се гледа и затова всички сме ангажирани“, обяснява Ани.

Двамата решили, че могат да развият своя агро бизнес с още едно помещение.

„Поръчахме по-малка оранжерия, в която ще отглеждаме разсад. Тя току-що пристигна и трябва да я сглобим, защото вече е време да се сеят най-ранните домати“, обяснява Христо.

Родителите му са местни хора и идват да помагат с удоволствие. Майката на Ани пък се прибра от Гърция, където работеше, за да се включи в отглеждането на малкия Християн, но и на растенията в оранжерията.

Баща ѝ също се включва активно, макар да е от съседно село. Винаги е готов да помогне на Христо с по-тежката мъжка работа. Така идеята на Ани, която много обича земята и растениевъдството и затова разработи този бизнес план за цялото семейство, успешно се развива и разширява.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук