Първите 10 000 дози ваксина срещу COVID-19 пристигнаха в Румъния
Първите 10 000 дози ваксина срещу COVID-19 пристигнаха в Румъния. Медикаментите пристигнаха със специален камион, който прекоси унгарско-румънската граница през граничен пункт „Нъдлак 2“. На границата камионът бе посрещнат от ръководителя на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат и от ръководителя на Националния комитет за координация на дейностите по ваксиниране д-р Валериу Георгица. Камионът с първите […]

Първите 10 000 дози ваксина срещу COVID-19 пристигнаха в Румъния. Медикаментите пристигнаха със специален камион, който прекоси унгарско-румънската граница през граничен пункт „Нъдлак 2“.

На границата камионът бе посрещнат от ръководителя на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат и от ръководителя на Националния комитет за координация на дейностите по ваксиниране д-р Валериу Георгица.

Камионът с първите дози ваксина, отпуснати на Румъния, ще бъде ескортиран до столицата Букурещ от екипи на полицията и жандармерията.Медикаментите следва да пристигнат във военномедицинския изследователски институт „Кантакузино“, който е избран като национален център за съхранение на ваксините срещу COVID-19.

Ваксинацията ще започне в неделя в десет болници, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук