САЩ са подготвили санкции срещу Русия заради инцидента с Навални
Властите в САЩ са разработили санкции срещу Русия във връзка с инцидента с опозиционния на Кремъл политик Алексей Навални, но не са ги наложили, твърди американският телевизионен канал CNN, цитиран от Агенция „Фокус“. Според два източника на медията срещу Руската федерация са „подготвени евентуални санкции на САЩ“. За официалното им въвеждане ще е необходимо съгласието […]

Властите в САЩ са разработили санкции срещу Русия във връзка с инцидента с опозиционния на Кремъл политик Алексей Навални, но не са ги наложили, твърди американският телевизионен канал CNN, цитиран от Агенция „Фокус“.

Според два източника на медията срещу Руската федерация са „подготвени евентуални санкции на САЩ“. За официалното им въвеждане ще е необходимо съгласието на американския президент Доналд Тръмп. Но, както се посочва в материала, „той не обвини руснаците в отравянето на Навални“.

Навални беше хоспитализиран в Омск на 20 август, след като му прилоша на борда на самолета. По-късно той бе отведен за лечение в Берлин. На 2 септември германското правителство съобщи, че Навални е бил изложен на отровно вещество от групата на „Новичок“. Според Берлин тези открития са потвърдени от лаборатории във Франция и Швеция.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков многократно заяви, че Москва е готова за всестранно сътрудничество с Германия, и отбеляза, че не са били идентифицирани токсични вещества преди отвеждането на Навални в Берлин.

На среща с членове на Съвета по правата на човека руският президент Владимир Путин отбеляза, че западните страни не предоставят на Русия документи, потвърждаващи заключенията им по този въпрос, което не позволява да Москва да започне свое собствено разследване.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук