Проф. Иво Петров: Изживяваме катарзис и това ще ни направи по-силни като наука и знание
Аз имам хиляди въпроси към себе си. Ние със сигурност научихме много през тази година, която се оказва драматична. Изживяваме един катарзис и въпреки негативните факти, ще излезем по-силни като наука и знания. Това коментира в студиото на Нова ТВ сърдечният хирург проф. Иво Петров. Ваксините и ефектът от тях Ваксините излизат бързо на пазара […]

Аз имам хиляди въпроси към себе си. Ние със сигурност научихме много през тази година, която се оказва драматична. Изживяваме един катарзис и въпреки негативните факти, ще излезем по-силни като наука и знания.

Това коментира в студиото на Нова ТВ сърдечният хирург проф. Иво Петров.

Ваксините и ефектът от тях

Ваксините излизат бързо на пазара и това не трябва да учудва никого. Защото матриците вече са подготвени за лечение за тежки заболявания, които в момента са насочени към по-бързо и ефикасно изработване на ваксини. Ако този пробен камък се окаже успешен, той ще даде старт за активизирането на много ефикасни терапии в други области на медицината.

Ефектите от ваксините са необичайни. Всички имаме съмнения, защото сме в извънредна ситуация. Не трябва да казваме, че ваксините са панацеята срещу Ковид-19. Аз съм сигурен обаче, че нито един регулаторен орган няма да допусне ваксина, която би рискувала нечий живот. Ще има някакви странични ефекти – но ползата е гигантска в сравнение с тези ефекти. Ваксините, които са пред трета изпитателна фаза, са с висока ефективност.

Проф.Петров подчерта, че той не е вирусолог, за да коментира в пълна компетентност проблема с ваксините, но даде за пример българската БЦЖ ваксината, която посочи като една от най-ефикасните. Именно тя с течение на времето се оказва, че има въздействие и върху конкретни тумори, които се отключват от вируси.
Аз научих много за тромбообразуването, защото много често сме с вързани ръце, когато му позволим да се развие безразборно.

Въпросът с лекарствата

Прилагането в точния момент, в правилната фаза на точния медикамент винаги има добро въздействие върху заболяването. Повече от ясно, че все още не сме достигнали до увереност и категорични данни кои са точно медикаментите, които лекуват заразата от Ковид-19.

В Израел са поставени на изпитания 190 потенциалните медикамента, като само някои от тях биха могли да имат позитивен ефект в различни фази от болестта. Ивермектинът е един от медикаментите, които имат добър ефект върху вируса.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук