На Бъдни вечер патриарх Неофит ще поздрави българите по случай Рождество Христово
На Бъдни вечер българският патриарх Неофит ще отправи своята благословия към православните християни. Главата на Българската православна църква ще оглави празничното богослужение в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“. По традиция негово светейшество пръв отправя послание за мир и поздравява българския народ по случай Рождество Христово. Затова на Бъдни вечер в патриаршеската катедрала се отслужва празничната […]

На Бъдни вечер българският патриарх Неофит ще отправи своята благословия към православните християни.

Главата на Българската православна църква ще оглави празничното богослужение в патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“.

По традиция негово светейшество пръв отправя послание за мир и поздравява българския народ по случай Рождество Христово. Затова на Бъдни вечер в патриаршеската катедрала се отслужва празничната утреня – богослужението, което на 25 декември ще се извърши в другите православни храмове в страната.

Службата започва в 17 ч. и пряко ще бъде предавана по Българското национално радио (БНР).

Празничните богослужения по случай Рождество Христово не започват днес, а още на Игнажден. Всичките старозаветни пророчества за идването на Спасителя вече са прочетени.

Тази вечер представлява продължение на тържествената седмица, а вярващите съпреживяват събитията около самото Христово раждане.

Рождественското слово на патриарх Неофит ще бъде излъчен довечера от 20,30 ч в ефира на програма „Хоризонт“ на БНР.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук