И ваксината на Moderna ще пази от новата мутация на COVID-19
Ръководството на американската компания Moderna счита, че разработената от нея ваксина е в състояние да защити имунизираните от откритата във Великобритания мутация на COVID-19, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на съобщение, публикувано в сайта на компанията. „Успяхме да проведем изследвания с кръвна плазма, взета от животни и от хора, имунизирани с ваксината на „Модерна“ и […]

Ръководството на американската компания Moderna счита, че разработената от нея ваксина е в състояние да защити имунизираните от откритата във Великобритания мутация на COVID-19, предаде ТАСС. Агенцията се позовава на съобщение, публикувано в сайта на компанията.

„Успяхме да проведем изследвания с кръвна плазма, взета от животни и от хора, имунизирани с ваксината на „Модерна“ и действието й върху няколко варианта на вируса SARS-CoV-2, открити след началото на пандемията. Въз основа на тези данни, ние имаме основания да считаме, че разработената от нас ваксина ще преодолее защитата на вариантите на патогена, описани неотдавна във Великобритания“, се казва в съобщението.

От Moderna уточниха, че в близките седмици ще бъдат извършени допълнителни изследвания на ваксината, с цел да бъдат окончателно потвърдени тези очаквания.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук