Въпреки забраната изобилстват офертите за ЧНГ партита
Хотелиери се надяват правителството да свали вечерния час за ресторантите поне на 31 декември Въпреки забраната ресторантите в хотелите да работят след 22 часа интернет изобилства с оферти за Коледни и Новогодишни празненства с богата артистична програма. На уебстраниците на хотелите също стоят рекламите, приканващи за незабравимо посрещане на 2021 година с музика, веселби, хора и […]

Хотелиери се надяват правителството да свали вечерния час за ресторантите поне на 31 декември

Въпреки забраната ресторантите в хотелите да работят след 22 часа интернет изобилства с оферти за Коледни и Новогодишни празненства с богата артистична програма. На уебстраниците на хотелите също стоят рекламите, приканващи за незабравимо посрещане на 2021 година с музика, веселби, хора и шоу. Подобни оферти се разпращат и на електронните пощи на клиенти дори и след последната ограничителна заповед на здравния министър, пише в.Сега.

От Сдружението на заведенията в България, които остават затворени до края на януари, също предупредиха, че техни колеги от хотелските ресторанти се стягат за бурни новогодишни партита с програми, певци и диджеи. И се оплакаха отново, че са дискриминирани и че трябва да им се разреши да работят поне на Нова година.

След 22 часа гостите в хотелските ресторанти ще трябва да се приберат по стаите си, за да посрещнат Нова година индивидуално по двама-трима души“, подчерта тези дни министърът на туризма Марияна Николова по време на обиколката ѝ в зимните курорти. Тя предупреди, че всеки, който наруши забраната за работа след 22 часа, ще бъде санкциониран.

В Банско обаче хотелиерите дадоха да се разбере, че очакват специално за Нова година правителството да разреши ресторантите им да работят поне до полунощ. И че са готови веднага да реагират с програма, ако се вземе такова решение.

Ресторантите ни са най-безопасното място“, продължават да твърдят от бранша. Пред министъра на туризма бяха демонстрирани взетите мерки – измерване на температурата на всеки посетител, дезинфекция, задължително ползване на ръкавици при самообслужването на блок-масите за храна, указателни табели за спазване на дистанция.

В някои от по-класните хотели дори са въвели бърз антигенен тест от медицинско лице на всеки пристигнал гост за сметка на хотела. „Нашият персонал ще бъде тестван пръв. Само така можем да бъдем сигурни, че ще дойдете здрави да празнуваме заедно и ще ви изпратим живи и здрави“, обещават от велинградски хотел например.

Според някои хотелиери ограничението за работа до 22 часа не пречи да има празнична вечеря с музикална програма на 31 декември. Заповедта на здравния министър обаче налага ресторантите да са запълнени не повече от 50% от капацитета. Затова и инструкциите са храненето на гостите да става на смени. Това, разбира се, затруднява празничното отбелязване на Новата година, защото графиците са за първа смяна от 20.00 до 21.00 часа и втора – от 21.00 до 22.00 часа. Масово обаче хоелите, които работят в момента, нямат и 20% заетост, така че не се налага изхранване на смени.

Проверка из сайтовете за групово пазаруване, както и на уебстраниците на хотелски комплекси (основно в зимните и спа-курортите), показва, че в повечето случаи наред с нощувките на Коледа и Нова година се предлагат и куверти за шоу програми. Посочват се дори кои изпълнители, балети, народни оркестри и ди джеи ще участват. В същото време почти няма посочена възможност за 100% възстановяване на парите от продадените вече куверти в случай, че клиентите анулират резервацията си. В най-добрия случай се предлага да се върне 80% от сумата при отказ.

Очакваме отмяна на резервации заради ограниченията за работа по Нова година и ще откликнем веднага и без проблем„, увери пред бТВ Бурхан Немутлу, управител на хотел в Банско. И апелира колегите му да свалят всички предложения за коледни и новогодишни куверти. „Това всъщност не са куверти, а халфборд пакети„, уточни той. Халфборд пакетите са по-известни като услугата „полупансион“, която включва нощувка, закуска и вечеря. Гостите се примамват и с безплатно ползване на спа-процедури, басейни, фитнес и дори анимация за децата. Не са малко и обявените с 20 до 30% намаление на пакетните цени. Въпреки това прави впечатление, че почивката по Коледа и Нова година не е по-евтина от миналата година.

Приемаме поръчки и за румсервиз, като строго се спазват хигиенните правила за обработка на храна„, посочва в сайта си столичен хотел. Вероятно по този начин ще работят повечето хотели след 22 часа, когато ресторантът трябва да затвори.

Социологически проучвания показаха преди седмица, че около 25% от българите са смятали да празнуват Нова година в заведение. След удължаването на локдауна до края на януари делът на тези, които все пак смятат да посетят зимен или спа-курорт в празничните дни, е едва 3-4%.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук