Българин в САЩ: В Америка е по-зле отколкото в България
При Тръмп в Америка е по-зле от България За да ме разберете, представете си, че Бойко беше назначил сестра си, дъщеря си, зет си и Пашата за първи съветници в Кабинета с пълномощия да колят и бесят? Това написа в свой пост във Facebook Румен Хичев, българинът, който с екипа си разработва препоръки към Белия […]

При Тръмп в Америка е по-зле от България

За да ме разберете, представете си, че Бойко беше назначил сестра си, дъщеря си, зет си и Пашата за първи съветници в Кабинета с пълномощия да колят и бесят?

Това написа в свой пост във Facebook Румен Хичев, българинът, който с екипа си разработва препоръки към Белия дом по въпросите на коронавируса. Д-р Хичев е и главен директор „Наука и технологии“ към Американската асоциация по клетъчни и тъканни трансплантации.

В една от последните си публикации във Facebook той сравнява ситуацията в България и в Америка при Тръмп заради непрекъснатите оплаквания, които чувал, как в България имало повече корупция от САЩ и колко било зле в България.

„При Тръмп в Америка не само, че е по-зле от България, но е много по-зле. За да ме разберете, представете си, че Бойко беше назначил сестра си, дъщеря си, зет си и Пашата за първи съветници в Кабинета с пълномощия да колят и бесят? Представете си че Бойко лично беше назначил Пеевски не просто за шеф на ДАНС, а за Министър на правосъдието, който по съвпадение е и Главен Прокурор, и върховен началник на ДАНС, НСО, ГДБОП, и Националната следствена служба. Представете си, че Бойковата дъщеря беше собственик на голф курорт на южното черноморие и Бойко всеки уикенд се мяташе на правителствения самолет барабар с цялата служба за охрана и отиваше да играе голф там, а НСО се настаняваше в курорта на двойно завишени цени, за да може бойковите деца хубаво да си напълнят джобовете за сметка на данъкоплатците, а когато парламентът поискаше отчет за изхарчените в курорта на бойковата фамилия държавни пари, Бойко да наложеше забрана за разкриване на тази информация под някакъв очевидно фалшив претекст“, пише Хичев.

Той допълва и какво би станало, ако Борисов беше обявил публично, че ЕС и НАТО са отживелица и беше започнал да се среща с Путин и Ердоган на четири очи и без български, а само с руски или турски преводач, а след срещите изисква записките от разговора да бъдат унищожени.

„Представете си, че Бойко беше изтеглил огромен външен заем и го беше раздал на приближени нему олигарси под формата на абсурдни данъчни облекчения, 95% от които бяха потънали в джобовете на приближени до властта „бизнесмени“, след което последните съвсем случайно започнеха да наливат пари в изборни агитки на Бойко. Представете си, че всеки опит да бъдат разследвани тези и още много, много други безобразия, беше блокиран арогантно от назначения от Бойко Министър Пеевски, който като шеф на Главната Прокуратура, НСС и ГДБОП разполагаше с пълна власт да го направи. И за капак, представете си, че Бойко се беше изтъпанил на международна официална среща и беше заявил че той вярва само на руските и турските специални служби, които твърдят, че въобще не се месят в българските избори, а предупрежденията на европейските служби за такава намеса били измислени и погрешни“, продължава д-р Хичев.

Според него ако всичко това го има в България сега, докато стотици хиляди българи се редят от 4 часа сутринта на опашки пред хранителните банки на Червения кръст и други благотворителни организации за брашно, ориз, макарони и консерви, защото на Бойко от голф не му остава време да се занимава с такива досадни работи като подписването на бюджетните рамки за помощи, само тогава може някой да каже, че в България е като в САЩ.

„И докато посланичката Херо Мустафа и нейният началник Помпео не заклеймят публично тези практики, които вече 4 години се вършат пред очите на целия американски народ и света, те нямат моралното право да четат лекции по върховенство на закона и борба с корупцията на българите“, завършва българинът.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук