Pfizer и BioNTech доставят на САЩ допълнително 100 милиона дози от Covid ваксината
Pfizer Inc. и BioNTech SE ще предоставят на САЩ допълнително 100 милиона ваксини или общо 200 милиона дози, обявиха двете компании в сряда, цитирани от Ройтерс и БНР. Очаква се целият обем да бъде доставен до средата на следващата година и според предишно споразумение със САЩ ще струва 1,95 млрд. долара. С това американските плащания […]

Pfizer Inc. и BioNTech SE ще предоставят на САЩ допълнително 100 милиона ваксини или общо 200 милиона дози, обявиха двете компании в сряда, цитирани от Ройтерс и БНР.

Очаква се целият обем да бъде доставен до средата на следващата година и според предишно споразумение със САЩ ще струва 1,95 млрд. долара. С това американските плащания към Pfizer ще достигнат близо 4 млрд. долара.

Pfizer и германският ѝ партньор BioNTech SE ще доставят най-малко 70 милиона дози до 30 юни, като остатъкът до 100 милиона ще бъде доставен не по-късно от 31 юли, съобщиха от американската компания.

Американското правителство също така има възможност да закупи още до 400 милиона дози от ваксината срещу Covid-19 на двете компании.

Новата сделка ще помогне на Съединените щати да засилят доставките си на ваксини, тъй като те се борят със силен ръст на коронавирусните инфекции, които само в рамките на последните шест дни се увеличиха с над един милион, според данни на Ройтерс.

Повече от 600 000 американци са получили първите си дози ваксини срещу Covid-19 от понеделник насам, показват данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

„Осигуряването на повече дози от Pfizer и BioNTech за доставка през второто тримесечие на 2021 г. допълнително разширява предлагането на дози в портфолиото на операцията на Белия дом Warp Speed. Тази нова федерална покупка може да даде на американците още повече увереност, че ще имаме достатъчно количество за ваксиниране на всеки американец, който го поиска до юни 2021 г. „, каза министърът на здравеопазването и социалните услуги на САЩ Алекс Азар.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук