СЗО: Някакво ниво на имунитет на населението може да се види в края на 2021 г.
Главният учен на Световната здравна организация (СЗО) Сумия Суминанат заяви в сряда, че „някакво ниво на имунитет на населението“ чрез масови ваксинационни процеси срещу коронавируса може да бъде достигнато в края на следващата година. „Трябва обаче да бъдем нащрек“, предупреди тя в интервю за бизнес телевизия CNBC, призовавайки хората да продължават да следват инструкциите за […]

Главният учен на Световната здравна организация (СЗО) Сумия Суминанат заяви в сряда, че „някакво ниво на имунитет на населението“ чрез масови ваксинационни процеси срещу коронавируса може да бъде достигнато в края на следващата година.

„Трябва обаче да бъдем нащрек“, предупреди тя в интервю за бизнес телевизия CNBC, призовавайки хората да продължават да следват инструкциите за обществено здраве.

Говорейки за новите коронавирусни щамове, открити наскоро в Обединеното кралство и в Южна Африка, Суминанат заяви, че СЗО работи в тясно сътрудничество с учени от двете страни и посочи, че „повечето хора смятат, че сегашното поколение ваксини трябва да работи добре“ срещу вируса независимо от неговите мутации.

„Мисля, че следващите няколко месеца ще бъдат трудни“, отбеляза тя, но добави, че може да се види „много по-добра картина“ преди края на 2021 г.

Източник БНР

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук