Румънският парламент одобри новото дясноцентристко коалиционно правителство
Румънският парламент гласува днес встъпването в длъжност на новото дясноцентристко коалиционно правителство, оглавявано от премиера Флорин Къцу, съобщават Аджерпрес и БТА. Съставът и програмата на новия кабинет бяха одобрени с 260 гласа „за“ и 186 „против“ на тайно гласуване. За встъпване в длъжност на правителството са необходими гласовете на мнозинството от валидираните парламентаристи, тоест 228 […]

Румънският парламент гласува днес встъпването в длъжност на новото дясноцентристко коалиционно правителство, оглавявано от премиера Флорин Къцу, съобщават Аджерпрес и БТА.

Съставът и програмата на новия кабинет бяха одобрени с 260 гласа „за“ и 186 „против“ на тайно гласуване.

За встъпване в длъжност на правителството са необходими гласовете на мнозинството от валидираните парламентаристи, тоест 228 гласа.

48-годишният Флорин Къцу, досегашен финансов министър, застава начело на коалиционно правителство, включващо Национално-либералната партия, Съюз за спасение на Румъния-ПЛЮС и Демократичния съюз на унгарците в Румъния.

„Искам да ви уверя всички вас, че няма да излъжа доверието, което ми гласувате. Аз, като бъдещ премиер, и цялото правителство ще изпълним дълга си пред гражданите на Румъния, независимо дали са гласували за нас или не. Ще направим всичко, което е по силите ни, за да постигнем двете цели, които сме си поставили: да минем възможно най-бързо и най-добре през здравната криза и да изправим на крака икономиката“, заяви Къцу преди гласуването.

Парламентарните избори на 6 декември бяха спечелени от Социалдемократическата партия, но президентът Клаус Йоханис, който връчва мандата за съставяне на правителството, заяви, че десните партии имат мнозинство и социалдемократите ще останат извън управлението.

По-късно членовете на новото правителство положиха клетва.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук