Първите ваксини тръгнаха към държавите от ЕС
Камиони, превозващи първите ваксини срещу COVID-19 за граждани на ЕС, напуснаха гигантския завод на Pfizer в Белгия в сряда, предаде АФП. Те бяха ескортирани от три полицейски коли. Държавите членки ще започнат да ваксинират с Pfizer и BioNTech своето население от 27 декември, след като регулаторът на лекарствата на Европейския съюз даде зелена светлина в […]

Камиони, превозващи първите ваксини срещу COVID-19 за граждани на ЕС, напуснаха гигантския завод на Pfizer в Белгия в сряда, предаде АФП. Те бяха ескортирани от три полицейски коли.

Държавите членки ще започнат да ваксинират с Pfizer и BioNTech своето население от 27 декември, след като регулаторът на лекарствата на Европейския съюз даде зелена светлина в понеделник.

Pfizer отказа да каже за къде в ЕС са се насочили първите доставки.

ЕС се стреми да ускори началото на ваксинациите, след като Великобритания и Съединените щати започнаха да ваксинират хората по-рано през декември.

В сряда Швейцария стана последната страна, която започна да ваксинира. Първият ваксиниран беше 90-годишен мъж, живеещ в старчески дом.

Източник: Нова тв

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук