Огромни задръствания на пътя в цялата страна преди празниците (ВИДЕО)
Огромни задръствания и тапи в цялата страна преди серията почивни дни. През деня в столицата имаше огромни задръствания, а на магистрала „Хемус” дори се образуваха тапи заради ремонти и катастрофи, предава Нова тв. „Задръстванията са големи, на „Цариградско шосе” има страшно много коли и трите ленти са пълни. От „Горубляне” тапата стигаше почти до „Караулката””, […]

Огромни задръствания и тапи в цялата страна преди серията почивни дни. През деня в столицата имаше огромни задръствания, а на магистрала „Хемус” дори се образуваха тапи заради ремонти и катастрофи, предава Нова тв.

„Задръстванията са големи, на „Цариградско шосе” има страшно много коли и трите ленти са пълни. От „Горубляне” тапата стигаше почти до „Караулката””, разказа шофьорът Марио Дончев.

„При всички положения не е приятно, явно хората от провинцията се изнасят”, смята Светлин Радуилов, друг шофьор.

От полицията заявиха, че са взели всички мерки, за да улеснят пътуването на хората.

„Основно екипите са насочени да подпомагат движението там, където има ремонти и затруднение на движението”, каза инсп. Николай Крушарски от „Пътна полиция”.

„По информация на АПИ само за вчерашния ден около 50 000 автомобила са напуснали територията на столицата”, каза комисар Владислав Павликянов от „Пътна полиция”.

От МВР очакват сериозен трафик да има и утре. Тогава също основно ще подпомагат движението. След това ще наблегнат на контрола.

„Ще следим за нарушители във всички празнични и работни дни до края на годината. Основното, което ще се контролира, е скоростта”, каза още Крушарски. Ще се следи и за употреба на алкохол и наркотици.

Опашки от чакащи се образуваха и пред големите хипермаркети в последния работен ден. Работещите в магазините се оплакаха, че клиентите не спазват дистанция и не носят правилно маските си.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук