Мангъров работи на половин заплата заради разногласия с ръководството на болницата
От участие на доц. Атанас Мангъров в предаването „Антидот“ по БСТВ стана ясно, че втори месец работи на половин заплата  „От началото на ноември официално съм шеф на COVID отделението в Инфекциозна болница с половин заплата, поради търкания с ръководството на болницата“, обясни Мангъров и допълни: „Имаме разногласия с ръководството, просто не ме дишат“. „Няма значение, […]

От участие на доц. Атанас Мангъров в предаването „Антидот“ по БСТВ стана ясно, че втори месец работи на половин заплата

 „От началото на ноември официално съм шеф на COVID отделението в Инфекциозна болница с половин заплата, поради търкания с ръководството на болницата“, обясни Мангъров и допълни: „Имаме разногласия с ръководството, просто не ме дишат“.

„Няма значение, ходя на работа за удоволствие„, коментира през смях той. „Не е приятно. Нищо не мога да направя. Аз съм там, защото това е професията ми„, посочи доцентът. Според него в случая от ръководството „просто се заяждат“, цитира го Topnovini.bg.

Доц. Мангъров е един от изявлените критици на някои от мерките срещу коронавируса, на носенето на маски например. Специалистът често е критикувал и управляващите, на които публично се е налагало да го опровергават. Експертното си мнение Мангъров винаги изказва цветущо, а в пандемията се превърна в едно от най-разпознаваемите лица в обществото. Като знак за „стопяване на ледовете“ доцентът стана шеф на COVID отделението в Инфекциозна болница.

Засега няма официален коментар от правителството или здравното министерство за заплатата на Мангъров. Надяваме се да получим отговор на резонния въпрос възможно ли е в демократична европейска страна специалист да получава половин заплата, защото ръководството не го харесва? И то в условия на тежка пандемия, когато медицинският персонал не достига?

По темата се изказа червеният депутат Александър Симов: „Оказа се, че Основният Злодей на Републиката, братовчедът на Сатаната и Черният Лорд на пандемията доц. Атанас Мангъров втори месец получава половин заплата. На въпрос защо е така, той отговори смразяващо: „Ами не ме харесват“. „Можете да си мислите каквото искате за него, можете да го отричате, мразите и съскате, но това е недопустимо, а и изключително неморално“, заяви Симов. Според него властта не харесва Мангъров, защото „отказва да си мълчи“.

„Веднага след ваканцията на Народното събрание ще внеса въпрос към министъра на здравеопазването по тази тема„, закани се депутатът от БСП.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук