Една от първите ваксинирани българки разказва
Полина Перусанова, една от първите българки, ваксинирани с „Пфайзер“ и „Байонтек“, твърди, че няма странични ефекти Тя работи в болница в Чикаго. За БНТ тя каза, че пет дни след поставянето на първата доза на ваксината се чувства добре. Полина публикува в социалните мрежи имунизационния си сертификат. Полина работи в администрацията на болница в Чикаго. […]

Полина Перусанова, една от първите българки, ваксинирани с „Пфайзер“ и „Байонтек“, твърди, че няма странични ефекти

Тя работи в болница в Чикаго. За БНТ тя каза, че пет дни след поставянето на първата доза на ваксината се чувства добре.

Полина публикува в социалните мрежи имунизационния си сертификат.

Полина работи в администрацията на болница в Чикаго. След като първо имунизирали медицинския персонал, който пряко работи с Ковид пациенти, дошъл редът и на тяхното звено.

Направих един много бърз поглед към иглата, беше някак футуристично тънка, абсолютно не усетих убождането, никаква болка нямаше, абсолютно никакви признаци, защото по принцип се ваксинирам с грипна ваксина. Грипната ваксина я усещам, докато тая абсолютно не я усетих„, казва Полина.

Всички ваксинирани са оставени под лекарско наблюдение за минимум 20 минути.

„Все още не наблюдавам никакви странични ефекти. От това ми беше боязъна, защото не е ясно на какви личности, какви странични ефекти може да има. Лично на мен все още днес е ден четвърти – пети от ваксината, не ми се е появило нищо„, уточнява тя.

Полина разказва, че в болницата, в която работи, имунизацията е масова.

Това е ваксина, която обучава тялото как да се бори с вируси, така че няма абсолютно никаква опасност. Исках да си я направя, защото е крайно време вече да приключи пандемията и да се сложи край на ужаса, който ни се случва тази година„, допълва Полина.

Следващата доза от ваксината българката ще получи между 17 и 21 дни от поставянето на първата.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук