Доц. Мангъров се ожали: В момента съм шеф на COVID клиниката с половин заплата (ВИДЕО)
В момента съм шеф на COVID клиниката в Инфекциозна болница с половин заплата поради търкания с ръководството на болницата. Това заяви доц. Атанас Мангъров в интервю в предаването „Антидот“ на БСТВ. На въпрос на водещата защо е така, той отговори: „Ами не ме харесват“. „Това, което виждам в болницата е, че мога да наблюдавам хората, […]

В момента съм шеф на COVID клиниката в Инфекциозна болница с половин заплата поради търкания с ръководството на болницата. Това заяви доц. Атанас Мангъров в интервю в предаването „Антидот“ на БСТВ.

На въпрос на водещата защо е така, той отговори: „Ами не ме харесват“.

„Това, което виждам в болницата е, че мога да наблюдавам хората, които преди това лекувах вкъщи, просто ги виждам целодневно как са нещата и не виждам нищо ново. За съжаление, има случаи когато нещата тръгват накриво и когато това се случи, нищо не можеш да направиш. Човек, който тръгне да развива тежка дихателна недостатъчност, това, което може да се направи, е да го изпратиш някъде да го интубират и обдишват и да се молиш да го преодолее, което, засъжаление, не се случва твърде често“, изтъка той.

„От коронавируса могат да са засегнати хора в по-млада възраст, които дори нямат сериозни придружаващи заболявания, но това не е правилото. Не може да се каже, че тази епидемия засяга хора, които са млади, здрави. Тежките случаи са при хора, които са със сериозни придружаващи заболявания и хора, които са на възраст, защото по-високата възраст е свързана с множество придружаващи заболявания. Ако заболяването протича по-тежко при млади хора, обикновено, като се разчовъркат нещата, се откриват проблеми, свързани с имунната система, метаболизма“, уточни доц. Мангъров.

„Това е една остра вирусна инфекция, която колкото и да го въртим и да се мъчим, си е все още едно самоограничаващо се заболяване, защото така или иначе няма дефинитивно лечение за него“, каза още доц. Мангъров.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук