Все повече хора поръчват храна за Бъдни вечер от ресторант
Заведенията се надпреварват да предлагат празнични менюта Трескава подготовка за празничната трапеза часове преди един от най-големите християнски празници – Бъдни вечер. Тази година под знака на пандемията и изолацията все повече семейства предпочитат да поръчат храна от ресторант, вместо да я приготвят у дома, предава NOVA.  „Идеята ни е да прекараме време заедно. За […]

Заведенията се надпреварват да предлагат празнични менюта

Трескава подготовка за празничната трапеза часове преди един от най-големите християнски празнициБъдни вечер. Тази година под знака на пандемията и изолацията все повече семейства предпочитат да поръчат храна от ресторант, вместо да я приготвят у дома, предава NOVA

Идеята ни е да прекараме време заедно. За нас, като родители, това е най-големият подарък”, казва Камелия Ружева, която ще запретне ръкави да приготви домашна семейна вечеря.

За трапезата на Бъдни вечер все още много българи се доверяват само на бабините рецепти. Ако гледаме официалните цени на борсата, тази година празничната трапеза ще ни излезе по-евтино от 2019 г. Съветът на експертите обаче е да бъдем бдителни, когато пазаруваме, защото броят на нелоялните търговци по празниците е висок.

Пандемията от COVID-19 оставя своя отпечатък и върху трапезата на Бъдни вечер. След като останаха затворени за празниците, много ресторанти се пренасочиха към доставката на постна трапеза за големия празник.

Дълго време обмисляхме дали да правим меню за Коледа и Бъдни вечер, но интересът е огромен. Разчитаме на това сервитьори и бармани да бъдат доставчици”, каза Георги Янев, главен готвач.

Над 70% от българите ще прекарат Бъдни вечер и Коледа в тесен семеен кръг. Ресторантите отговарят и на това условие – като подготвят празнични менюта за двама.

Независимо дали гозбите ще са приготвени у дома или по модерно – в ресторант, надеждата на всички ни е една, а именно новата година да бъде по-добра.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук