81 000 български деца никога не са посещавали училище
81 български деца никога не са посещавали училище, заяви депутатът от ДПС Севим Али от трибуната на Народното събрание „Демографската катастрофа в България през последните десет години за съжаление се задълбочава. През изминалата година населението на страната ни е намаляло с 50 000 души, а това за стандартите на България е колкото една средна община“. Това каза […]

81 български деца никога не са посещавали училище, заяви депутатът от ДПС Севим Али от трибуната на Народното събрание

Демографската катастрофа в България през последните десет години за съжаление се задълбочава. През изминалата година населението на страната ни е намаляло с 50 000 души, а това за стандартите на България е колкото една средна община“.

Това каза от трибуната на Народното събрание бургаският депутат от ДПС Севим Али, информира gramofona.com. Той акцентира на няколко важни момента от Годишния доклад за младежта за 2019 година, който беше приет преди дни от депутатите.

Али допълни, че картината в страната по отношение на демографската обстановка, започва да става все по-плашеща.

Той обяви пред народните представители, че за последните две години населението на България е намаляло с малко над 100 000 души, а новородените за 2019 г. са със 659 по-малко спрямо 2018 г.

Това е вследствие на влошената икономическа обстановка и това, че младите хора нямат реална подкрепа от държавата. Те все повече предпочитат да мигрират от собствената си родина“, заяви още Севим Али.

Той и колегите му от Движението за права и свободи са категорични, че и третият доклад за младежта по нищо не се различавал от доклада през 2017 г.

Али обърна сериозно внимание на цифрата от 81 000 деца, които никога не са посещавали училище в България.

Ние от ДПС казваме, че ако тези млади хора не бъдат обхванати през следващите години от образователната система, те ще бъдат проблем на цялото общество. През последните 10 години управляващите не са направили абсолютно нищо, за да тушират неграмотността на тези деца“, добави бургаският народен представител.

По думите му през изминалата година на отчет в детска педагогичeска стая са се водили 9 167 млади хора. В края на изминалата година обаче техният брой е наполовина. Причината затова е, че са навършили пълнолетие, а не че с тях е работено, уточни Али.

И тук искаме ясно да попитаме какво се случва с тези млади хора, които са живели в криминогенна среда не по тяхна воля и желание – продължава ли се работата с тях? Истината е, че много млади и кадърни хора избягаха от страната ни, а всички мечтаят да се върнат у нас, да работят и да живеят тук, да отглеждат децата си“, каза в заключение Севим Али.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук