Румен Радев отличи културни дейци с Почетния знак на президента
Доайенът на българското цирково изкуство Александър Балкански, ученият доц. Въто Христов и народната певица Мария Колева получиха Почетния знак на президента. При връчването на отличията Румен Радев подчерта, че страната ни трябва да цени завоеванията на българската наука и изкуство. В продължение на десетилетия тези наши сънародници доказваха и продължават да демонстрират високи професионални постижения, […]

Доайенът на българското цирково изкуство Александър Балкански, ученият доц. Въто Христов и народната певица Мария Колева получиха Почетния знак на президента. При връчването на отличията Румен Радев подчерта, че страната ни трябва да цени завоеванията на българската наука и изкуство.

В продължение на десетилетия тези наши сънародници доказваха и продължават да демонстрират високи професионални постижения, посветени на напредъка на цялата нация. Впечатляващите професионални постижения на тези българи имат обединяващо значение.

Александър Балкански, който е основател на легендарната акробатична трупа „Балкански“, посочи: 

„Лично аз съм посветил своя живот на цирка и ще направя всичко възможно, така както преди 3 десетилетия българският цирк беше на световно ниво, така да бъде и за в бъдеще“. 

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук