„Роскосмос“ пита НАСА за обяснение на санкциите на САЩ срещу руски космически фирми
Руската космическа агенция „Роскосмос“ поиска от американските си колеги от НАСА да изяснят защо две руски космически компании са санкционирани от Министерството на търговията на САЩ, заяви във вторник главният изпълнителен директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин, цитиран от БНР. Рогозин добави, че също така е препратил запитвания до администрацията на президента Доналд Тръмп и Сената […]

Руската космическа агенция „Роскосмос“ поиска от американските си колеги от НАСА да изяснят защо две руски космически компании са санкционирани от Министерството на търговията на САЩ, заяви във вторник главният изпълнителен директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин, цитиран от БНР.

Рогозин добави, че също така е препратил запитвания до администрацията на президента Доналд Тръмп и Сената на САЩ относно причините за санкционирането на „ЦНИИМАШ“ и космическия ракетен център „Прогрес“.

Изпълнителният директор посочи, че се надява проблемите, свързани с филиалите на „Роскосмос“, да бъдат разрешени.

Коментарите на Рогозин идват, след като снощи САЩ санкционираха редица руски и китайски образувания, за които се твърди, че са свързани с военните на двете държави.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук