Професор Гетов: Ваксината стопира развитието на КОВИД-19
РНК-ваксините могат да се слагат дори ако човек е скрит носител на вируса – твърди проф. Илко Гетов, който е представителят на България в комисията за лекарствени продукти „ЕМА“, одобрили ваксината пред БНТ Оказва се дори, че ваксината стопира развитието на заболяването. Според проф. Гетов цялата научна общност на Европа е успяла да проследи и […]

РНК-ваксините могат да се слагат дори ако човек е скрит носител на вируса – твърди проф. Илко Гетов, който е представителят на България в комисията за лекарствени продукти „ЕМА“, одобрили ваксината пред БНТ

Оказва се дори, че ваксината стопира развитието на заболяването.

Според проф. Гетов цялата научна общност на Европа е успяла да проследи и да коментира резултатите от всеки етап на разработките на ваксините, тъй като те са били свободно достъпни.

„Имаше много моменти, които ние уточнявахме в хода на нещата, включително, например, колко минути трябва да бъде наблюдението на пациента в звеното където се прави имунизацията след като тя е направена физически. Някои колеги искаха това да бъде два часа, други искаха да няма такова наблюдение. И в крайна сметка ние приехме решението минимум 15 минути след фактическото ваксиниране и приложението на ваксината, пациентът да остане под наблюдение в звеното с цел предотвратяването на появата на т.нар. бързи алергични реакции„, казва професорът.

– БНТ: Има ли някакви препоръки за хората, които са са предразположени към алергии

„Значи това, което мога да кажа, е, че РНК-вите ваксини са нов клас ваксини. Изобщо мога също така да кажа, че ще се използват и за производство на други лекарствени продукти и това, което е записано в продуктовата информация, че пациентите, които са с алергия към храна, лекарства и някакви други екзогенни фактори или примерно са имали минимум един алергичен епизод в своя живот, би трябвало да се въздържат от ваксиниране“, заяви проф. Гетов.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук