Проучване: 670 хиляди българи са прекарали коронавируса
Обществото е разделено за предстоящото ваксиниране 670 хиляди българи са прекарали коронавируса. Това изчисляват социолозите на „Алфа Рисърч“ след проучване направено в периода от 11 до 18 декември сред 1037 пълнолетни, разкрива bTV. Обществото е разделено за предстоящото ваксиниране. На база самооценката на хората – общо 17%, или приблизително 670 хиляди души от населението, твърдят, […]

Обществото е разделено за предстоящото ваксиниране

670 хиляди българи са прекарали коронавируса. Това изчисляват социолозите на „Алфа Рисърч“ след проучване направено в периода от 11 до 18 декември сред 1037 пълнолетни, разкрива bTV.

Обществото е разделено за предстоящото ваксиниране. На база самооценката на хората – общо 17%, или приблизително 670 хиляди души от населението, твърдят, че лично или членове на семействата им са прекарали коронавирусната инфекция.

Те са в активна възраст и в големите градове, отбелязват от агенцията. 64 на сто твърдят, че не са имали никакви симптоми и съмнения за прекаран коронавирус.  Предстоящото ваксиниране разделя общественото мнение, но с известен превес на привържениците му.

45 на сто са категорични, че няма да си сложат ваксина. 40% ще си сложат, но предпочитат да изчакат, за да видят дали няма негативни ефекти.

15% искат да се ваксинират възможно най-бързо, за да се върнат към нормалния живот.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук