Подробности за акция „Опасни отпадъци“
Акция „Опасни отпадъци”! Извършват се проверки на няколко адреса край Пловдив за заровени големи количества боклук. По информация на NOVA, има данни, че адресите са свързани с братята Бобокови В акцията, която е по сигнал, участват полицията, екоминистерството и прокуратурата. Едно от местата, на които е открит потенциално опасният отпадък, е край Околовръстното шосе на […]

Акция „Опасни отпадъци”! Извършват се проверки на няколко адреса край Пловдив за заровени големи количества боклук. По информация на NOVA, има данни, че адресите са свързани с братята Бобокови

В акцията, която е по сигнал, участват полицията, екоминистерството и прокуратурата. Едно от местата, на които е открит потенциално опасният отпадък, е край Околовръстното шосе на града, между кварталите „Коматево” и „Прослав”. Върху частни ниви на три купчини са изсипани над 200 тона шлака. Веществото с кафеникав цвят е остатъчно от производството на акумулатори и, според експертите, е опасно. Не е ясно кога тази шлака е изсипана на мястото, предава NOVA.

Според разследващи има данни, че адресите са свързани с братя Бобокови, но засега от прокуратурата се въздържат от коментар.

„Има шлаки от производствена дейност, но в момента няма как да кажа, докато не излязат пробите. Те ще покажат дали има замърсяване на почвите, евентуално и на водите. Има разлика между опасно и токсично. Според нас не е токсично”, коментира Станислав Данчев, началник отдел на РИОСВ-Велико Търново.    

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук