Илиан Василев: Смяната в bTV дойде точно навреме. Преди изборите
БТВ поредната опора на властта За тези които не са разбрали какво означава смяната в БТВ. По формулировката, която се използва, че телевизията е загубила пазарен дял !?, което съвпада с обвинение на близки до властта кръгове, че заради своята опозиционност БТВ е загубила влияние, може да се направи обосновано предположение, че новите собственици ще […]

БТВ поредната опора на властта

За тези които не са разбрали какво означава смяната в БТВ. По формулировката, която се използва, че телевизията е загубила пазарен дял !?, което съвпада с обвинение на близки до властта кръгове, че заради своята опозиционност БТВ е загубила влияние, може да се направи обосновано предположение, че новите собственици ще правят бизнес и ще заложат на модел на Нова ТВ, шоу, развлекателни програми, изобщо политическа дезактивация на публиката. Не случайно преминаването към новите собственици стана точно навреме, преди изборите.

Да припомня – пийпълметрията, която „доказваше“ че Нова ТВ на Пеевски и Домусчиев печели пазaрни дялове, бе нарисувана, необективна, манипулирана.

Толкова по-необходими и важни стават малкото предавания, канали и телевизии, в които има опозиционност.

И не, не съм съгласен, хората гледат добрата, остра публицистика, с реални алтернативи, и има все повече будни и интересуващи се от политика, власт, международни отношения зрители.

Урокът – всеки опит за еманципация от зависимостите с властта се наказва. Венелин Петков бе сменен по същия безцеремонен начин с водещ, какъвто беше неговия случай.

Щом ПИК се радват какво повече да се каже.

БТВ поредната опора на властта.

Търсете алтернативните канали и предавания.

Илиан Василев

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук