Ваксините пристигат в София
Ваксините пристигат в София, ще бъдат съхранявани в „Бул Био“, първата пратка ще бъде символично количество Искаме да покажем, че всички държави членки в един ден ще направят ваксинация на различни категории от населението съгласно плановете, обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов. Едновременно ще започне ваксинирането в три големи града, поясни той. Министърът изрази готовност […]

Ваксините пристигат в София, ще бъдат съхранявани в „Бул Био“, първата пратка ще бъде символично количество

Искаме да покажем, че всички държави членки в един ден ще направят ваксинация на различни категории от населението съгласно плановете, обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Едновременно ще започне ваксинирането в три големи града, поясни той. Министърът изрази готовност да бъде първият ваксиниран в страната. Той иска да покаже , че вярва във ваксината и ваксинирането като достижение на науката.

„Днес ще се реши как да се подходи и ще бъде решено кой ще бъде първият ваксиниран“, обясни министър Ангелов.

„За нас е важно ваксината да стигне до всички заявили желание да се ваксинират. Това, което ни радва, е, че български медици продължават да се включват в списъци с желаещи да си поставят ваксина“, информира Ангелов.

Ваксина ще има за всеки български гражданин, който заяви желание, увери отново здравният министър.

Министър Ангелов връчи ключовете за20 нови линейки на центровете за спешна медицинска помощ в Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, Сливен и Стара Загора.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук