Антъни Гарднър призова Байдън да отстрани назначените от Тръмп посланици в Европа
Антъни Гарднър, бившият посланик на САЩ в ЕС, призова новоизбрания президент Джо Байдън и неговия преходен екип да издадат заповед за отстраняване на посланиците на президента Доналд Тръмп на 20 януари – точно както направи Тръмп в деня на встъпването си в длъжност, когто освободи всички дипломати на Барак Обама. „Точно преди 4 години получих […]

Антъни Гарднър, бившият посланик на САЩ в ЕС, призова новоизбрания президент Джо Байдън и неговия преходен екип да издадат заповед за отстраняване на посланиците на президента Доналд Тръмп на 20 януари – точно както направи Тръмп в деня на встъпването си в длъжност, когто освободи всички дипломати на Барак Обама.

„Точно преди 4 години получих телеграма от екипа на Тръмп, че съм свободен на 20 януари“, туитна Гарднър в неделя. „Време е да излезе подобна телеграма сега: всички политически назначени посланици на Тръмп да напуснат на 20 януари“, съобщи „Политико“.

Тръмп нареди на всички политически назначени от Обама посланици незабавно да напуснат постовете си, вместо да разреши на някои от тях гратисен период от седмици или месеци, докато заместниците им бъдат назначени и потвърдени в Сената.

Обама беше издал подобно общо искане за оставки през 2008 г., преди да встъпи в длъжност.

Ходът на Тръмп остави някои дипломати да се борят да направят алтернативни условия на живот и да избегнат прекъсвания в обучението на децата си.

Решението на Тръмп се оказа особено разрушително, тъй като той бавно номинира посланици, а гласовете за потвърждение често се забавяха в Сената поради бюрократични или политически причини.

Гарднър, чийто баща е бил известен професор по право и бивш посланик на САЩ в Италия, е бил директор по европейските въпроси в Съвета за национална сигурност по време на администрацията на Бил Клинтън и е имал кариера в правото и частния капитал.

Гарднър е добре свързан с идващата администрация. Семейното му приятелство с кандидата на Байдън за държавен секретар Антъни Блинкен датира от над 50 години.

Източник „Фактор“

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук