Сачева: Удължаването на локдауна ще струва допълнителни 250 милиона лева
По думите ѝ решението за удължаване на мерките е било трудно, но наложително Удължаването на частичния локдаун у нас ще струва допълнително около 250 млн. лева, заяви социалният министър Деница Сачева по повод протестите на ресторантьорския бранш. По думите ѝ решението за удължаване на мерките е било трудно, но наложително заради препоръките на специалистите. „Програмата, […]

По думите ѝ решението за удължаване на мерките е било трудно, но наложително

Удължаването на частичния локдаун у нас ще струва допълнително около 250 млн. лева, заяви социалният министър Деница Сачева по повод протестите на ресторантьорския бранш.

По думите ѝ решението за удължаване на мерките е било трудно, но наложително заради препоръките на специалистите.

„Програмата, която стартира днес по линия на оперативна програма „Конкурентоспособност“ за връщане на 20% от оборота на затворените бизнеси, е най-бързата в историята на еврофондовете“, подчерта Сачева, цитирана от bTV.

Средствата ще бъдат изплатени още в началото на следващата година.

„Срокът за кандидатстване ще бъде четири седмици, но след като подадат документите, максимум до 10 дни след това НАП ще връща процент от оборота. Така че съвсем скоро – още в началото на следващата година, те ще получат тези пари“, поясни Сачева.

Що се отнася до затворените бизнеси, към момента са изплатени почти 100 000 лева, а кандидатствалите са около 4600 работодатели за 23 000 лица.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук