Русия отчете нов рекорд по заболеваемост от Covid-19
В Русия беше отчетен нов рекорд по заболеваемост от Covid-19, а в Казахстан започна производството на руската ваксина „Спутник V“. Регистрираните през изминалото денонощие нови случаи са 29 350. Това е абсолютен рекорд по заболеваемост от началото на пандемията, предава БНР. Общият брой на заразените с Covid-19 в Русия надхвърли 2 милиона и 800 души […]

В Русия беше отчетен нов рекорд по заболеваемост от Covid-19, а в Казахстан започна производството на руската ваксина „Спутник V“.

Регистрираните през изминалото денонощие нови случаи са 29 350. Това е абсолютен рекорд по заболеваемост от началото на пандемията, предава БНР.

Общият брой на заразените с Covid-19 в Русия надхвърли 2 милиона и 800 души или близо 2% от населението на страната.

Смъртните случаи до момента са над 51 000.

Междувременно в Казахстан започна производството на първата регистрирана в Русия ваксина срещу коронавирусната инфекция „Спутник V“, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Това е резултат от постигнатите договорености между президентите на Русия и Казахстан Владимир Путин и Касим Жомарт Токаев.

Очаква се в Карагадинския фармацевтичен завод да бъдат произведени два милиона дози от препарата, създаден в руския Център по епидемиология и микробиология „Гамалея“.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук