Путин утвърди 104-членния състав на новия Държавен съвет на Русия
Руският президент Владимир Путин одобри новия състав на Държавния съвет на Руската федерация. Указът е публикуван в понеделник на официалния портал за правна информация, предават ТАСС и Агенция „Фокус“. „ Да се одобри приложеният състав на Държавния съвет на Руската федерация“, се казва в указа, приет в съответствие с новия закон за Държавния съвет С […]

Руският президент Владимир Путин одобри новия състав на Държавния съвет на Руската федерация. Указът е публикуван в понеделник на официалния портал за правна информация, предават ТАСС и Агенция „Фокус“.

„ Да се одобри приложеният състав на Държавния съвет на Руската федерация“, се казва в указа, приет в съответствие с новия закон за Държавния съвет

С друг декрет е утвърден съставът на Президиума на Държавния съвет.

Общо 104 души влязоха в Държавния съвет начело с Путин. Сред тях са министър-председателят Михаил Мишустин, лидерите на Държавната дума и Съвета на федерацията Вячеслав Володин и Валентина Матвиенко, лидерите на фракциите в Думата, губернаторите на регионите, президентски пратеници във федералните окръзи и представители на президентската администрация, както и ръководителите на Руския съюз на индустриалците и предприемачите и ФНПР Александър Шохин и Михаил Шмаков.

В допълнение към губернаторите, Държавният съвет включва няколко ръководители на общини.

Помощникът на президента на руския президент, секретарят на Държавния съвет Игор Левитин поясни, че Държавният съвет в новия си формат ще изгражда отношенията между всички публични власти.

Законът за Държавния съвет е подписан от президента на 8 декември. Документът, изготвен за изпълнение на приетите изменения в Конституцията на Руската федерация, определя мястото на Държавния съвет в системата на публичните власти, неговия статут, процедурата за неговото формиране и дейност.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук