Проф. Евгений Дайнов: Без БСП Радев не може да спечели нов мандат
Ако президентът Румен Радев се изпокара с БСП, каквито сигнали има, може и да не спечели втори мандат. Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов по бТВ. Той подчерта, че президентът е възприеман като естествен лидер на антиправителствените протести, но на практика недоволството е било без конкретен лидер. По думите му антиправителствените протести през лятото не […]

Ако президентът Румен Радев се изпокара с БСП, каквито сигнали има, може и да не спечели втори мандат.

Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов по бТВ.

Той подчерта, че президентът е възприеман като естествен лидер на антиправителствените протести, но на практика недоволството е било без конкретен лидер.

По думите му антиправителствените протести през лятото не са успели да постигнат основната си цел – оставка на правителството и на главния прокурор, но недоволството е преподредило политическата система и политическата карта на мисълта у нас, в Европа и в САЩ. В момента сме като при махмурлука – когато са опиянени, всички се обичат, когато дойде махмурлука, са сърдити. Ще мине махмурлука, коментира Дайнов факта, че подкрепящи протестите партии не искат да направят предизборна коалиция.

Следващият парламент ще е шарен, може да се стигна и до политическа криза, смята Дайнов.

„Но покрай тези кризи и македонската истерия, която развърта нашето любимо правителство, аз допускам всичко. Не би трябвало Бойко Борисов да може да спечели изборите. Но ако завъртят още една такава история от типа „Македония е наша“ – нямам представа“, каза още Дайнов.

Според него има резервен вариант за правителство и той е ГЕРБ на власт, но без Бойко Борисов като премиер.

Той очаква, че партиите, които сега се борят за място в следващия парламент, по естествен път ще направят анти-ГЕРБ коалиция.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук