Принц Хари и Меган станаха партньори на благотворителна организация за храни
Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха, че новата им благотворителна организация е станала партньор на „Уърлд сентрал кичън“ и известния й майстор-готвач за осигуряване на храна в райони по целия свят, пострадали от бедствия, предаде Ройтерс. Благотворителната организация „Арчиуел“ на херцога и херцогинята на Съсекс ще работи с майстор-готвача Хосе Андрес за изграждане […]

Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл обявиха, че новата им благотворителна организация е станала партньор на „Уърлд сентрал кичън“ и известния й майстор-готвач за осигуряване на храна в райони по целия свят, пострадали от бедствия, предаде Ройтерс.

Благотворителната организация „Арчиуел“ на херцога и херцогинята на Съсекс ще работи с майстор-готвача Хосе Андрес за изграждане на серия от центрове за помощ.

Центровете ще са постоянно действащи, като бързо могат да бъдат преустроени за масови кухни при бедствия. Те ще служат също за раздаване на храна в училища и медицински клиники.

„Здравето на обществото зависи от способността ни да се свързваме с околните и да споделяме – заявиха принц Хари и Меган Маркъл – Когато мислим за шеф Андрес и невероятния му екип в „Уърлд сентрал кичън“, си спомняме, че в годината на невъобразими трудности има толкова много изумителни хора, които упорито работят в подкрепа на другите“.

Първите четири центъра ще бъдат открити през 2021 г. на карибския остров Доминика, засегнат от два урагана – Мария и Ирма през 2017 г., и в Пуерто Рико, където бурите удариха също.
 
Благотворителната организация ще търси подкрепа и от други групи за изграждане на повече такива центрове по света.
 

Принц Хари и съпругата му се отказаха от задълженията си към британското кралско семейство в края на март и сега живеят в Калифорния.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук