Подписаха меморандум за съвместни изследвания на ваксините „Спутник V“ и „АстраЗенека“
Руският Национален център по епидемиология и микробиология „Гамалея“ и британско-шведската фармацевтична кампания „АстраЗенека“ подписаха меморандум за съвместни изследвания на създадените от тях ваксини срещу COVID19, предаде БНР. В онлайн церемонията по подписването на меморандума се включи руският президент Владимир Путин, който поздрави участниците и заяви: „Напълно съм убеден, че тази нагласа за партньорство може да […]

Руският Национален център по епидемиология и микробиология „Гамалея“ и британско-шведската фармацевтична кампания „АстраЗенека“ подписаха меморандум за съвместни изследвания на създадените от тях ваксини срещу COVID19, предаде БНР.

В онлайн церемонията по подписването на меморандума се включи руският президент Владимир Путин, който поздрави участниците и заяви:

„Напълно съм убеден, че тази нагласа за партньорство може да служи като добър и убедителен пример за обединение на научните сили, технологии и инвестиции в името на общата цел: защитата на здравето, живота и безопасността на милиони хора“.

Директорът на Центъра по епидемиология и микробиология „Гамалея“ Александър Гинцбург обясни, че „Спутник V“ и ваксината на „АстраЗенека“ са създадени върху сходни технологични платформи и затова са лесно съвместими.

Досегашните клинични изследвания показват, че ефективността на руския препарат е над 91%, а на британския над 70%.

Генералният директор на „АстраЗенека“ Паскал Сорио излази задоволството си от подписания меморандум и добави, че се планира съвместна програма за ваксинация, която да обхване няколко държави.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук