НАП: Фирмите да изчакат с документите за помощ като част от оборота
Очакват се законови промени, които ще облекчат отпускането на средствата Фирмите, които планират да кандидатстват за получаване на част от оборота като помощ, да изчакат поне няколко дни, посъветваха данъчните. По програмата официално се приемат документи от днес. Заради законови изисквания Агенцията за приходите ще отказва подпомагане, ако фирмите имат задължения, информира bTV. Предвижда се […]

Очакват се законови промени, които ще облекчат отпускането на средствата

Фирмите, които планират да кандидатстват за получаване на част от оборота като помощ, да изчакат поне няколко дни, посъветваха данъчните.

По програмата официално се приемат документи от днес.

Заради законови изисквания Агенцията за приходите ще отказва подпомагане, ако фирмите имат задължения, информира bTV.

Предвижда се това правило да отпадне, но се изчаква публикуване на промени в Държавен вестник. Отказ за подпомагане ще получават само компаниите с издадени стари ревизионни актове.

Удължава се и срокът за кандидатстване – до 20 януари догодина.

След като подадат документите максимум до 10 дни след това НАП ще връща процент от оборота. Още в началото на следващата година те ще получат тези пари.

Няма необходимост те да бързат това да се случи днес или утре. Има достатъчно възможности и технологични, а самата програма съдържа в себе си възможността при изчерпване на първоначалния ресурс да бъде увеличавана сумата“, съветва говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук