Милен Керемедчиев: Русия ще прати нов военен аташе, рано или късно може би и той ще бъде обвинен
„Това е шестият дипломат, който за последната година бива обявяван за „персона нон грата” от България. Изгонването на един дипломат не означава, че числеността на тази мисия в страната ни намалява. Ще има нов военен аташе на мястото на обявения за такъв.” Така коментира пред Нова тв последния шпионски скандал у нас бившият зам.-външен министър […]

„Това е шестият дипломат, който за последната година бива обявяван за „персона нон грата” от България. Изгонването на един дипломат не означава, че числеността на тази мисия в страната ни намалява. Ще има нов военен аташе на мястото на обявения за такъв.” Така коментира пред Нова тв последния шпионски скандал у нас бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

„Мисията на Русия ще остане същата, ще бъдат изпращани нови хора, които рано или късно може би ще бъдат обвинявани за същите дейности”, добави той.

Според Керемедчиев има две причини за случващото се.

„САЩ започнаха да налагат санкции срещу Турция и с новата администрация на Байдън се очаква много сериозно изостряне на отношенията между Турция и Щатите. Това променя източното крило на НАТО и го премества в Румъния и България. Двете страни ще станат първите точки на съприкосновение от структурите на НАТО с все по-активните руски такива”, каза бившият зам.-външен министър.

Той допълни, че страната ни е интересна за Америка от години, като се вземат предвид провеждащите се все повече учения у нас.

„Това е едната страна на този казус. Втората е спорът, който България води с Република Северна Македония. За Русия определено забавянето на преговорите изцяло отговаря на нейните интереси”, каза още Керемедчиев.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук