Медицинска сестра от Кънектикът – първата ваксинирана с доза от „Модерна“ (ВИДЕО)
Медицинска сестра от американския щат Кънектикът стана първата ваксинирана с доза на ваксината срещу коронавируса, разработена от компания „Модерна“, предаде Франс прес, цитирана от БТА. С това бе поставено началото на ваксинационната кампания с продукта на „Модерна“. Ваксинирането на медицинската сестра бе извършена пред камерите. Манди Делгадо, която работи интензивното отделение на болницата в град […]

Медицинска сестра от американския щат Кънектикът стана първата ваксинирана с доза на ваксината срещу коронавируса, разработена от компания „Модерна“, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

С това бе поставено началото на ваксинационната кампания с продукта на „Модерна“.

Ваксинирането на медицинската сестра бе извършена пред камерите. Манди Делгадо, която работи интензивното отделение на болницата в град Хартфорд, каза, че е щастлива, че е първата ваксинирана с ваксината на „Модерна“.

„Видях как тук идваха пациенти, страдащи от недостиг на кислород, тяхното състояние прогресивно се влошаваше и после те починаха, без техните семейства да могат да бъдат до тях“, каза Делгадо, преди да й бъде поставена ваксината.

Ваксината на „Модерна“ се приема на две дози в интервал от няколко седмици, подобно на ваксината на Pfizer/BioNTech.

Ваксината на „Модерна“ може да се съхранява при минус 20 градуса по Целзий, а тази на другите две компании при минус 70 градуса по Целзий. Това би дало на местните власти повече гъвкавост в техния отговор на нуждите на по-селските и труднодостъпни райони.

Миналата седмица в САЩ започна поставянето на ваксината на компаниите Pfizer/BioNTech. Очаква се днес да се ваксинира пред камерите новоизбраният президент Джо Байдън. Вицепрезидентът Майк Пенс вече се ваксинира в петък също пред камерите с ваксината на Pfizer.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук