Медицинска сестра на 82 години се грижи за пациенти от няколко села
Ценка Досева е на 82 години от село Подвис, община Сунгурларе. Има медицинско образование като сестра и повече от 50 години стаж по специалността. След завършване на своето образование Ценка решава да се грижи за жителите на село Подвис през 1955 година и до днес продължава своята кауза Баба Ценка, както я наричат по-младите, смайва […]

Ценка Досева е на 82 години от село Подвис, община Сунгурларе. Има медицинско образование като сестра и повече от 50 години стаж по специалността. След завършване на своето образование Ценка решава да се грижи за жителите на село Подвис през 1955 година и до днес продължава своята кауза

Баба Ценка, както я наричат по-младите, смайва със своята енергия и здрав дух, пише БургасИнфо.

На въпросът към Баба Ценка: Какво си пожелаваш за Новата година? Тя отговаря: Най-много здраве. От здраве да не се отърва, нищо друго не искам.

„От началото на пандемичната ситуация с Ковид-19 Ценка ежедневно беше в здравната служба да консултира жителите на село Подвис и съседните села. Неотлъчно до своите съграждани тя е изградила доверие сред населението. Един от малкото здравни работници, които до тази заветна възраст се грижи за своите съграждани“ каза кметът на Община Сунгурларе д-р Георги Кенов.

Медицинската сестра с неуморен дух обслужва жители от съседните села, редовно измерва кръвното налягане на възрастните хора и помага в дейността на услугата „Домашен социален патронаж“.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук