Захариева: Не пътувайте, пазете своите близки
Следим ситуацията ежечасно В близките дни Европейската комисия ще излезе с решение относно ситуацията във Великобритания, където се разпространява новия щам на коронавирус. По-добре е да имаме единен отговор. Това заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева по bTV. Тя припомни, че 18 страни, сред които и България, взеха решение да ограничат полетите с Великобритания […]

Следим ситуацията ежечасно

В близките дни Европейската комисия ще излезе с решение относно ситуацията във Великобритания, където се разпространява новия щам на коронавирус. По-добре е да имаме единен отговор.

Това заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева по bTV.

Тя припомни, че 18 страни, сред които и България, взеха решение да ограничат полетите с Великобритания за момента.

Не пътувайте, ограничете контактите си, пазете своите близки. Карантината ще бъде в сила до 31 януари“, заяви Захариева. Според нея забраната за полетите от Великобритания може да бъде отменена по-рано.

Следим ситуацията ежечасно, в момент, когато имаме повече информация и оценка на нашите здравни специалисти, че можем да разхлабим мерките, готови сме да реагираме“, добави тя.

В същото време Захариева каза, че България никога няма да изостави своите граждани и няма никаква забрана те да се завърнат в родината си, ако имат желание, но ще трябва да бъдат поставени под карантина.

По отношение на изгонения руски дипломат миналата седмица, Захариева заяви, че „няма информация той да е придобил информация, но се е опитал да я придобие“. Тя посочи, че в последно време има доста подобни случаи и не само у нас, но и в други съюзни натовски страни.

Очевидно е, че Русия събира информация за натовските държави и техните военни възможности“, заяви външният министър.

Помолена да коментира речта на президента Реджеп Тайип Ердоган на форума на ДПС преди десетина дни, Захариева заяви, че не я е чела в подробности. „Доколкото знам това е приветствие. На форумите на ГЕРБ представители на ЕНП също изпращат поздравления. Така че в този случай не го смятам за намеса във вътрешните работи“, каза Захариева. 

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук