Захариева: Външно министерство е готово да съдейства на българите във Великобритания
Българското външно министерство е в постоянна връзка с посолството ни в Лондон и е готово да съдейства на българите, които са се обърнали за съдействие към мисията ни във Великобритания. Това посочи вицепремиерът Екатерина Захариева на работно съвещание при премиера:    „В постоянна връзка сме с нашето консулство там, а също и със ситуационния център […]

Българското външно министерство е в постоянна връзка с посолството ни в Лондон и е готово да съдейства на българите, които са се обърнали за съдействие към мисията ни във Великобритания.

Това посочи вицепремиерът Екатерина Захариева на работно съвещание при премиера:   

„В постоянна връзка сме с нашето консулство там, а също и със ситуационния център в МВнР. До момента имаме малко сигнали, предполагам, че ситуацията и промяната е променила плановете на част от българите, които са искали да се приберат тук за коледните и новогодишните празници, но така или иначе ситуацията изисква намаляване на движението. Няма засега бедстващи българи на този етап“.

По-рано на  работно съвещание на правителството беше решено 10-дневната карантина за всички граждани, влизащи в България от Обединеното кралство, да остане в сила до 31 януари догодина. 

България е готова да разреши полетите от Великобритания, след като здравните експерти докладват решения за справянето на общността с новия щам на Covid-19.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук