Д-р Маджаров: Не става дума за нов щам, а за мутация на вируса, няма място за паника
Нямаме необходимост от паника. Видоизменя се вирусът, не е нов щам, а мутация на вируса. Не се съобщава за драстично по-тежко протичане или по-голяма смъртност. Да посрещнем спокойно новината, защото това ми прилича повече на политика. С тези думи се обърна от ефира на Нова ТВ шефът на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. По […]

Нямаме необходимост от паника. Видоизменя се вирусът, не е нов щам, а мутация на вируса. Не се съобщава за драстично по-тежко протичане или по-голяма смъртност. Да посрещнем спокойно новината, защото това ми прилича повече на политика. С тези думи се обърна от ефира на Нова ТВ шефът на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

По отношение на ваксините и готовността на българите да се ваксинират, той бе лаконичен: Ние имаме по-особена народопсихология. Надявам се процентът на желаещите да се ваксинират да бъде по-висок. Със сигурност той ще бъде по-голям.

Д-р Мерджанов смята, че освен ваксините, лекарствата като възможност за борба с пандемията не трябва да бъдат пренебрегвани.

Доста медикаменти бяха нарочени за ефективни срещу коронавируса. Това е състезание в две успоредни писти – създаването на ваксини и ефективна терапия. Важно е да се намери лек за тази епидемия, защото това е начин да бъде управлявана. Аз съм на мнение, че не трябва да се пренебрегват изследванията за ефективни лекарства срещу Ковид-19, подчерта шефът на БЛС.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук