Диян Стаматов: Твърде малък брой учители искат да се ваксинират
Твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират. Това обяви директорът на столичното 119-о училище СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов в предаването „Денят ON AIR“. „Причините са различни – най-вече липса на ясна и категорична информация за страничните въздействия и ясното отговаряне на въпроса кога трябва да се направи това особено за хора, които са преболедували, […]

Твърде малък брой учители проявяват желанието си да се ваксинират.

Това обяви директорът на столичното 119-о училище СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов в предаването „Денят ON AIR“.

Причините са различни – най-вече липса на ясна и категорична информация за страничните въздействия и ясното отговаряне на въпроса кога трябва да се направи това особено за хора, които са преболедували, имат странични заболявания и са в рисковата възраст„, допълни той.

Според него е необходима категорична медийна кампания в цялата страна, защото процентът на желаещите е твърде нисък.

Много е важно сега да се реализира информираността. Всеки да вземе правилно решение за самия себе си„, смята директорът.

Междувременно вече е ясно, че учениците от 1 до 4 клас ще се върнат в училище на 4 януари.

Категорично има притеснения. Не толкова дали е редно, а по-скоро, че е вече необходимо. Изключително опасно е, ако продължаваме обучение в дистанционен етап почти за всички класове„, категоричен е Стаматов.

Според него решението да се възстанови учебният процес от 1 до 4 клас е компромисно и добро, а маски при тях не са необходими за разлика от учениците в по-големите класове.

Това е дисциплиниращата мярка, която е необходимо да се спази за всеки един. От тук нататък няма да говорим само за Ковид-19. От 15 януари започва традиционният вирус„, коментира Стаматов.

Директорът на столичното училище посочи, че външното оценяване за 4 клас и 10 клас няма задължителен характер и всеки може да избере дали да се яви. А за 4 и 12 клас е задължително и ще е изключително трудно и за подготовката, и за провеждането и през тази учебна година.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук