Борисов инспектира военния завод „Терем“, придружава го министър Каракачанов (На живо)
Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция, този път с министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов. Двамата са в завод „Терем“, където се извършват ремонтни дейности на бойна техника. „Крайно време е българската армия да стане основен потребител на нашето производство“, изразиха надежда пред премиера от завода. „На танковете Т-72 ще бъде извършена модернизация. […]

Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция, този път с министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов. Двамата са в завод „Терем“, където се извършват ремонтни дейности на бойна техника.

„Крайно време е българската армия да стане основен потребител на нашето производство“, изразиха надежда пред премиера от завода.

„На танковете Т-72 ще бъде извършена модернизация. Ще бъде интегрирана нова система за управление на стребата и система, която има сателитна връзка. Има предупрежение и за облъчване с лазерен лъч“, запознаха още Борисов с работата, която се извършва по модернизацията на танковете.

„Колко работници има?“, поинтересува се Борисов.

„200 души от Търговище и региона“, отговориха му от ръководството на завода.

Красимир Каракачанов пък обясни на примиера и какви са основните дейности, които вече са завършени и тези, които предстои да се реализират с отпуснатите от правителството 50 млн. лв.

„Парите , които се отделят за отбрана отиват за БГ индустрията“, каза Каракачанов.

Напомни, че са успели да ремонтират из основи самолетите Су -25, въпреки пандемията. Напомни проекта за машините за спецчастите. След това идва ремонта на Т-72, а парите са осигурени. Договорът за корабите също е сключен и успели да договорят разсрочено плащане.

„Краси, видя ли – толкова ни ядоха за тези кораби, адмиралът се усмихва. Важно ли беше вие, адмирали, моряци, всички какво ни обяснявахте, защо са ни необходими тези кораби? Питат – най-важно ли е да купим кораб? Кажете какво ви говорят хората моряци, искам след това да чуят хората“, коментира Борисов и купените два минни ловеца от родните военно-морски сили.

„Тея, където ни критикуват, да бяха купили няколко през предишните десетилетия, сега да си замълчим“, обърна се към опозицията Борисов.

„Наред с танкове и артилерия правим и пътищата“, припомни министър-председателят. Днес започва толкова хубава светла седмица, че искам да се говорят само хубави неща, пожела си Бойко Борисов.

Очаквайте подробности!

„>

„>

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук