Антон Хекимян става шеф на новините на БТВ
Антон Хекимян е новият шеф на новините, актуалните предавания и спорта в „Би Ти Ви Медия груп“. Венелин Петков, който заемаше поста, е отстранен от днес. Шеф на дирекция „Програма“ става Христо Хаджитанев. На поста досега беше програмната директорка на телевизията Маргарита Александрова. Решението е на новия главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин […]

Антон Хекимян е новият шеф на новините, актуалните предавания и спорта в „Би Ти Ви Медия груп“. Венелин Петков, който заемаше поста, е отстранен от днес.

Шеф на дирекция „Програма“ става Христо Хаджитанев. На поста досега беше програмната директорка на телевизията Маргарита Александрова.

Решението е на новия главен изпълнителен директор на Би Ти Ви Мартин Швехлак, който ръководи телевизията от седмица, съобщиха официално от медията. От октомври БТВ е собственост на чешкия милиардер Петр Келнер и неговия фонд PPF.

Антон Хекимян ще води сутрешния блок на БТВ още няколко дни или седмици, докато си избере заместник. Тъй като няма мениджърски опит, Мартин Швехлак ще работи тясно с него и ще го обучава в началото. Самият Швехлак е бил шеф на новините в чешката ТВ Нова дълго време.

“През 2020 година БТВ трябваше да адаптира програмата си към COVID-19 пандемията, което доведе до по-малко инвестиции в съдържанието и загуба на зрители. Основната ми цел е да обърна тази тенденция, като модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно тв развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, обяснява Мартин Швехлак, главен изпълнителен директор на „Би Ти Ви Медия груп“.

От телевизията ще заложат на нови шоупрограми, повече локални продукции в праймтайма, разнообразно програмиране и модерно съдържание.

Антон Хекимян е избран от Мартин Швехлак заради огромния му принос към успеха на нюзрума на БТВ, силата му в представянето на теми и репортажи и професионалната му всеотдайност към фактите и обективните новини.

„Оставам посветен на плурализма и обективната журналистика и ще работя с талантливия и всеотдаен екип на Би Ти Ви, за да привлека още повече зрители пред екрана на телевизията“, казва Хекимян по повод на новия си пост.

Решение на ръководството на „Би Ти Ви медия груп“ е да смени мениджмънта в медията с вътрешни хора, а не да търси специалисти извън БТВ.

Същевременно Мартин Швехлак благодари на Маргарита Александрова и Венелин Петков за всеотдайността и професионализма им.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук