Румен Петков: Борисов иска да се саморазправи с братя Бобокови и Божков
„ГЕРБ води политика срещу заличаване на културната памет“, заяви на пресконференция на АБВ Пламена Заячка. На пресконференцията бяха обсъдени въпроси за промените в Закона за културното наследство относно лицензите на частните музеи. Според представителите на АБВ мълчанието на Борисов по стратегически енергийни проекти като „Балкански поток“, АЕЦ „Белене“ и енергиен преход и бъдеще на комплекса „Марица […]

„ГЕРБ води политика срещу заличаване на културната памет“, заяви на пресконференция на АБВ Пламена Заячка.

На пресконференцията бяха обсъдени въпроси за промените в Закона за културното наследство относно лицензите на частните музеи.

Според представителите на АБВ мълчанието на Борисов по стратегически енергийни проекти като „Балкански поток“, АЕЦ „Белене“ и енергиен преход и бъдеще на комплекса „Марица Изток“ предопределя катастрофа за България в този сектора.

От формацията бяха категорични още, че това, че няма държавен регистър, е престъпление.

Лидерът на АБВ обясни, че затягането на мерките спрямо частните колекционери, без такъв регистър, ще съсипе музейното дело у нас.

Румен Петков стигна още по-далеч, като обясни, че е очевидно, че Борисов иска да се саморазправи с братя Бобокови и Васил Божков.

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук