Мустафа Карадайъ: Това, което направи Делян Пеевски за България, няма аналог
Ролята на депутата Делян Пеевски в партията не подлежи на съмнение. Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на БНТ. Повод за коментара му станаха изказвания на бивши кадри на ДПС, които предположиха, че може да се стигне до срив в отношенията на депутата с почетния председател на политическата сила Ахмед Доган. Карадайъ […]

Ролята на депутата Делян Пеевски в партията не подлежи на съмнение.

Това коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в ефира на БНТ.

Повод за коментара му станаха изказвания на бивши кадри на ДПС, които предположиха, че може да се стигне до срив в отношенията на депутата с почетния председател на политическата сила Ахмед Доган.

Карадайъ припомни част от даренията на фирми, свързвани с Пеевски, като уточни, че „това, което той направи в борбата с коронавируса няма аналог в България“.

Лидерът на ДПС повтори думите си от конференцията на партията миналата седмица, когато обяви, че целта е влизане в управлението и активно участие в зелената трансформация на българската икономика.

По дефиниция искаме да сме във властта, каквато е целта на всички партии. Искаме всички български граждани да чуят нашите послания и приоритети, които съвпадат с тези на ЕС„, добави Карадайъ.

Той припомни, че 4 години ДПС отстоява приоритетите за чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, за дигитализация на гражданското общество и зеления пакт, но не е било чуто. Това са приоритети на Европейския съюз, каза Карадайъ и обясни, че затова сега то отива на избори, представяйки на българските граждани програмата си за ускорено и догонващо развитие. Днес нашите приоритети са приоритетите на ЕС – зеленият пакт и дигитализацията на гражданското общество, каза още председателят на ДПС.

На въпроса дали ДПС прави заявка за директно участие в следващото управление Карадайъ отговори: „По дефиниция – политическа партия е обществена организация с цел власт. С кого – от една страна с всички български граждани, които чуят нашите послания и приоритети, които са приоритети на ЕС и нашата програма за ускорено догонващо развитие. Нека минат изборите, нека видим кой колко ябълки има в кошницата си, кой споделя нашите ценности.”

Източник: https://www.dunavmost.com/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук