Доц. Ангел Кунчев: Първата ваксина на българин ще се сложи на 27 декември
На 27 декември се очаква да бъде поставена първата ваксина срещу коронавирус в България, съобщи днес пред БНТ главният национален здравен инспектор Ангел Кунчев. Камионът с първите 10 000 ваксини тръгва от Белгия на 24 декември към всички страни от ЕС. Те ще са за 5 000 души, за да се гарантира, че за тях […]

На 27 декември се очаква да бъде поставена първата ваксина срещу коронавирус в България, съобщи днес пред БНТ главният национален здравен инспектор Ангел Кунчев.

Камионът с първите 10 000 ваксини тръгва от Белгия на 24 декември към всички страни от ЕС. Те ще са за 5 000 души, за да се гарантира, че за тях ще има и втора, която трябва да се постова след около месец.

Първите ваксини ще са на „Пфайзер“. Около февруари вероятно ще дойдат и първите на „Модерна“. Кои ще бъдат първите хора, които ще бъдат ваксинирани, ще изберат болниците, получили първите дози.

По последни данни 40% от българите не биха си поставили ваксини. Ангел Кунчев коментира, че въпреки това, ваксинирането няма да е задължително.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук