Байдън обяви климатичния си екип и подчерта, че „няма време за губене“
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви климатичния си екип, който трябва да насочи страната към по-големи действия за борба с климатичните промени и да защити въздуха и водата на американците, предаде Асошиейтед прес. „Буквално нямаме време за губене“, заяви Байдън, обявявайки избора си на екип. Той сравни заплахата от климатичните промени с коронавирусната пандемия […]

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви климатичния си екип, който трябва да насочи страната към по-големи действия за борба с климатичните промени и да защити въздуха и водата на американците, предаде Асошиейтед прес.

„Буквално нямаме време за губене“, заяви Байдън, обявявайки избора си на екип. Той сравни заплахата от климатичните промени с коронавирусната пандемия и обеща да предприеме действия.

„Хора, ние сме в криза“, подчерта новоизбраният президент. „Също както се нуждаем от единен национален отговор на Ковид-19, се нуждаем от единен национален отговор на климатичните промени. Трябва да реагираме на ситуацията със спешността, която моментът изисква, както при всяка друга национална извънредна ситуация“.

Този подход е сериозна промяна спрямо мандата на Доналд Тръмп, белязано от усилия за увеличаване на добива на петрол и газ и съкращаване на правителствените действия за опазване на околната среда. Новият екип на Байдън ще опита да премахне или блокира много от инициативите на сегашната администрация. Освен това ще се акцентира на защитата на общностите с ниски доходи, тези, в които преобладават работници и членове на етнически малцинства, които са засегнати най-тежко от замърсяването, предизвикано от изкопаемите горива и от климатичните промени.

Байдън наблегна и на факта, че новият му екип включва хора от различен произход, които той определи като „умни, квалифицирани, изпитани и преодоляващи ограниченията“, допълва БТА.

Източник: http://epicenter.bg/

ЧЕТИ САМО АКТУАЛНИ НОВИНИ http://10bg.eu/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Харесай ни във Фейсбук